Hlavní znaky: Malí až velcí, stromoví nebo pozemní ptáci (15 až 53 cm, 20 až 454 g). Většinou žijí jednotlivě, nebo v komplexních sociálních strukturách, pak jsou hluční. Zobák kónický, dlouhý a špičatý nebo krátký a masivní, bez vibrisů. Nohy střední až dlouhé, silné. Křídla dlouhá, špičatá, vnější ruční letky chybí. Rázný let. Ocas střední až dlouhý, hranatý nebo stupňovitý, zvednutý. Peří tmavé, purpurově lesklé, černé nebo hnědé, popř. převážně černé, žluté, oranžové, červeně kreslené. Samci větší. Šat mláďat nápadně odlišný. Rozšíření: NA, NT; lesy, buš a step, mokřiny. Druhy mírného pásma táhnou v noci. Hnízdní biologie: Různé formy vztahů; monogamní, polygamní, někdy koloniální; někteří mají pomocníky, jiní jsou parazité (např. u zelenáčků). Hnízda různá, otevřená, miskovitá až po vakovitá, visící na stromech, v křovinách nebo na zemi. Vejce: 2 až 6, různě zbarvená. Sedí samičky, zřídka i samečkové, 12 až 15 dnů; 1 hnízdění (zřídka 2). Mláďata zůstávají 9 až 35 dnů v hnízdě. Potrava: Plody a malá zvířata.

vlhovec červenoramenný (Agelaius assimilis)

vlhovec jednobarvý (Agelaius cyanopus)

vlhovec paraguajský (Agelaius flavus)

vlhovec hnědokřídlý (Agelaius humeralis)

vlhovec žlutokápý (Agelaius icterocephalus)

vlhovec červenokřídlý (Agelaius phoeniceus)

vlhovec hnědohrdlý (Agelaius ruficapillus)

vlhovec žlutoramenný (Agelaius thilius)

vlhovec tříbarvý (Agelaius tricolor)

vlhovec portorický (Agelaius xanthomus)

vlhovec světleoký (Agelaius xanthophthalmus)

trupiál žlutozobý (Amblycercus holosericeus)

vlhovec červenohlavý (Amblyramphus holosericeus)

vlhovec žlutokostřecový (Cacicus cela)

vlhovec červenohřbetý (Cacicus haemorrhous)

vlhovec zlatohřbetý (Cacicus chrysonotus)

vlhovec žlutokřídlý (Cacicus chrysopterus)

vlhovec peruánský (Cacicus koepckeae)

vlhovec venezuelský (Cacicus leucoramphus)

vlhovec mexický (Cacicus malanicterus)

vlhovec modrooký (Cacicus sclateri)

vlhovec černý (Cacicus solitarius)

vlhovec andský (Cacicus uropygialis)

vlhovec argentinský (Curaeus curaeus)

vlhovec tropický (Curaeus forbesi)

bobolink kanadský (Dalichonyx oryzivorus)

vlhovec kubánský (Dives atroviolacea)

vlhovec zpěvavý (Dives dives)

vlhovec pokřovní (Dives warszewiczi)

vlhovec severní (Euphagus carolinus)

vlhovec pospolitý (Euphagus cyanocephalus)

vlhovec chopi (Gnorimopsar chopi)

vlhovec černohřbetý (Gymnomystax mexicanus)

vlhovec žlutoocasý (Gymnostinops bifasciatus)

vlhovec kolumbijský (Gymnostinops cassini)

vlhovec aztécký (Gymnostinops montezuma)

vlhovec olivový (Gymnostinops yuracares)

vlhovec červenobřichý (Hypopyrrhus pyrohypogaster)

trupiál černohřbetý (Icterus abeillei)

trupiál oranžový (Icterus auratus)

trupiál oranžovohlavý (Icterus auricapilus)

trupiál martinický (Icterus bonana)

trupiál oranžovobrvý (Icterus bullockii)

trupiál žlutoramenný (Icterus cayanensis)

trupiál oranžovokápý (Icterus cucullatus)

trupiál karibský (Icterus dominicensis)

trupiál baltimorský (Icterus galbula)

trupiál ekvádorský (Icterus graceannae)

trupiál Audubonův (Icterus graduacauda)

trupiál altamirský (Icterus gularis)

trupiál žlutočerný (Icterus chrysater)

trupiál zlatohlavý (Icterus chrysocephalus)

trupiál žlutooký (Icterus icterus)

trupiál svatolucijský (Icterus laudabilis)

trupiál bělokřídlý (Icterus leucopteryx)

trupiál pruhokřídlý (Icterus maculialatus)

trupiál žlutopruhý (Icterus mesomelas)

trupiál černohrdlý (Icterus nigrogularis)

trupiál montserratský (Icterus oberi)

trupiál černokápý (Icterus parisorum)

trupiál černoprsý (Icterus pectoralis)

trupiál mexický (Icterus prosthemelas)

trupiál žluví (Icterus pustulatus)

trupiál zahradní (Icterus spurius)

trupiál oranžovobřichý (Icterus wagleri)

vlhovec ekvádorský (Icterus xantholemus)

vlhovec sametový (Lampropsar tantagrinus)

vlhovec tepuový (Macroagelaius imthurni)

vlhovec horský (Macroagelaius subalaris)

vlhovec bronzový (Molothrus aeneus)

vlhovec hnědohlavý (Molothrus ater)

vlhovec šedohnědý (Molothrus badius)

vlhovec modrolesklý (Molothrus bonariensis)

vlhovec velký (Molothrus oryzivorus)

vlhovec pastvinný (Molothrus rufoaxillaris)

vlhovec jamajský (Nesopsar nigerrimus)

vlhovec pruhoocasý (Ocyalus latirostris)

vlhovec bolívijský (Oreopsar bolivianus)

vlhovec temnozelený (Psarocolius atrovirens)

vlhovec chocholatý (Psarocolius decumanus)

vlhovec modrolící (Psarocolius guatimozinus)

vlhovec helmicový (Psarocolius oseryi)

vlhovec zelený (Psarocolius viridis)

vlhovec kaštanovohlavý (Psarocolius wagleri)

vlhovec makřadní (Pseudoleistes guirahuro)

vlhovec žlutohnědý (Pseudoleistes virescens)

vlhovec karibský (Quiscalus lugubris)

vlhovec člunoocasý (Quiscalus major)

vlhovec velkoocasý (Quiscalus maxicanus)

vlhovec nikaragujský (Quiscalus nicaraguensis)

vlhovec antilský (Quiscalus niger)

vlhovec tenkozobý (Quiscalus palustris)

vlhovec nachový (Quiscalus quiscula)

vlhovec pacifický (Sturnella bellicosa)

vlhovec pampový (Sturnella defillippi)

vlhovec dlouhoocasý (Sturnella loyca)

vlhovec východní (Sturnella magna)

vlhovec červenoprsý (Sturnella militaris)

vlhovec západní (Sturnella neglecta)

vlhovec rudoprsý (Sturnella superciliaris)

vlhovec žlutohlavý (Xanthocephalus xanthocephalus)

vlhovec kordillerský (Psarocolius angustifrons)