Hlavní znaky: Malý pták (9 až 11 cm). Rozšíření: NT, ostrovy v Karibském moři kromě Kuby. Hnízdní biologie: Hnízdo kulovitého tvaru v korunách stromů poblíž hnízd agresivních vos. Samec jich staví několik, jedno k hnízdění, ostatní na nocování. Vejce: 3 až 4. Potrava: Převažuje nektar.

banakit americký (Coereba flaveola)