Hlavní znaky: Středně velcí až velcí papoušci (33 až 69 cm). Jednoduché zbarvení bílé, černé, růžové, žluté. Vztyčitelná chocholka na hlavě, často výrazná. Zobák středně velký, masivní s masitým jazykem. Někteří mají svítivě barevné lysé skvrny na obličeji. Křídla dlouhá, zašpičatělá. Ocas středně dlouhý, zakulacený nebo hranatý. Obě pohlaví stejná nebo samci větší. Někteří velmi společenští a hluční. Rozšíření: OR, AU, PA; různé lesy, buš a stepi. Stálí nebo potulní, někteří táhnou. Hnízdní biologie: Hnízdí v dutinách stromů. Vejce: 1 až 3. Sedí oba rodiče asi 30 dní. Mláďata zůstávají až 90 dnů na hnízdě. Potrava: Nejrůznější rostlinná potrava, plody, výhonky, semena, hlízy.

kakadu bílý (Cacatua alba)

kakadu šalamounský (Cacatua ducorpsii)

kakadu žlutočečelatý (Cacatua galerita)

kakadu Goffinův (Cacatua goffini)

kakadu filipínský (Cacatua haematuropygia)

kakadu molucký (Cacatua molucensis)

kakadu brýlový (Cacatua opthalmica)

kakadu hrabavý (Cacatua pastinator)

kakadu naholící (Cacatua sanguinea)

kakadu žlutolící (Cacatua sulphurea)

kakadu tenkozobý (Cacatua tenuirostris)

kakadu přilbový (Callocephalon fimbriatum)

kakadu havraní (Calyptorhynchus banksii)

kakadu dlouhozobý (Calyptorhynchus baudinii)

kakadu černý (Calyptorhynchus funereus)

kakadu hnědohlavý (Calyptorhynchus lathami)

kakadu krátkozobý (Calyptorhynchus latirostris)

kakadu růžový (Eolophus roseicapillus)

korela chocholatá (Nymphicus hollandicus)

kakadu arový (Probosciger aterrimus)