Hlavní znaky: Malí pozemní ptáci, jimž chybí zadní prsty (11 až 18 cm, 50 až 80 g). Vzhledově se podobají křepelkám (Galliformes). Mají rovněž krátký štíhlý zobák, krátká zaoblená křídla a velmi krátký ocas. Vole chybí; kostrční žláza je opeřená. Pera s paostny. Opeření hnědé, šedé a černé. Samičky větší a agresivnější. Rozšíření: AF, OR, AU, jižní WP a EP; lesy a stepi. Většinou stálí. Hnízdní biologie: Námluvy iniciuje samička. Hnízdo je jen vystlaná kotlinka, u některých pečlivěji vybavená. Vejce: 4 (vzácně 2). Sedí samec 12 až 13 dní. Nidifugní mláďata vodí samec; vzletnosti dosáhnou za 14 dnů. Potrava: Semena a hmyz.

perepel nejmenší (Ortyxelos meiffrenii)

perepel kaštanový (Turnix castanota)

perepel Everettův (Turnix everetti)

perepel hottentotský (Turnix hottentotta)

perepel australasijský (Turnix maculosa)

perepel queenslandský (Turnix melanogaster)

perepel madagaskarský (Turnix nigricollis)

perepel žlutozobý (Turnix ocellata)

perepel okrovoprsý (Turnix olivii)

perepel rezavoprsý (Turnix pyrrhothorax)

perepel šupinkový (Turnix suscitator)

perepel malý (Turnix sylvatica)

perepel žlutonohý (Turnix tanki)

perepel rudooký (Turnix varia)

perepel australský (Turnix velox)

perepel Worcesterův (Turnix worcesteri)