Velikost: 62 až 72 cm, 0,7 až 0,9 kg. Hlavní znaky: špatně létající ptáci, velké vole, malá prsní kost s nepatrným hřebenem, u mláďat na křídlech dva prsty s drápky. Hnízdní biologie: na keřích a stromech, celoročně v závislosti na době dešťů. Inkubace: 30 až 31 dní. Počet vajec: 2 (2 až 4). Potrava: převážně tuhé listy.