Hlavní znaky: Svérázní středně velcí bahňáci (15 až 30 cm, 70 až 100 g). Krátkonozí, dobří letci; dlouhá špičatá křídla, vidličnatý ocas, vlaštovkovitý vzhled, široké koutky zobáku. Opeření hnědé, bílé, černé nebo šedé. Rozšíření: WP, EP, AF, OR, AU; polopouště, pouště, otevřené krajiny se sporými křovinami, často v blízkosti vody. Kromě hnízdění potulní. Hnízdní biologie: Hnízdo v kotlince. Vejce: 2 až 3, barevně maskovaná. Sedí oba rodiče nebo jen samička, 17 až 31 dnů; 1 hnízdění. Mláďata nidifugní, vzletná za 32 až 35 dní. Potrava: Většinou hmyz.

ouhorlík bělolící (Glareola cinerea)

ouhorlík malý (Glareola lactea)

ouhorlík indomalajský (Glareola maldivarum)

ouhorlík černokřídlý (Glareola nordmanni)

ouhorlík skalní (Glareola nuchalis)

ouhorlík madagaskarský (Glareola ocularis)

ouhorlík stepní (Glareola pratincola)

ouhorlík australský (Stiltia isabella)