Hlavní znaky: Podobný perepelům, má však 4 prsty; zadní prst zvýšený a redukovaný. Samičky jsou větší a hezčí. Samečci 15 cm, samičky 19 cm. Nenápadné opeření červenavé a hnědé. Nohy delší než u perepelů, zobák tenčí a kratší. Křídla krátká a zaoblená, velmi krátký ocas. Létá jen nerad, v letu sviští. Rozšíření: AU; stepi s krátkými trávami. Kočující. Hnízdní biologie: Hnízdo je jen spoře vystlaná kotlinka na zemi. Vejce: 3 až 4, bílá, skvrnitá. Sedí samec 23 dní. Nidifugní mláďata vychovává samec. Potrava: Bezobratlí, semena a jiné rostlinné části.

dropík australský (Pedionomus torquatus)